Редактор: e-mail: Кадър: Нова телевизияДепутатът от ГЕРБ Тома Биков внесе яснота по

...
Редактор: e-mail: Кадър: Нова телевизияДепутатът от ГЕРБ Тома Биков внесе яснота по
Коментари Харесай

Тома Биков: Обсъждаме много имена. Петър Стоянов винаги е бил сред обсъжданите. Борисов също

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: " Нова телевизия "

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков внесе изясненост по вчерашната вест, че партията ще издигне Петър Стоянов за президент.

" Това излезе от едно мое посещение през вчерашния ден в БНР. На журналистически въпрос какво мисля за Петър Стоянов, споделих какво мисля - че той е най-успешния президент, човек, който ни е извадил на ръба от революция. И споделих и друго - преди всички президентски избори след 2001 година името на Петър Стоянов постоянно е било измежду обсъжданите от десницата. Включително и сега е обикновено всеки, който е угрижен за това да даде опция на Румен Радев и един надалеч по-смислен и добър избор за българските жители, да разисква и кандидатурата на Петър Стоянов. Ние досега сме обсъждали профила на нашия претендент - да е диалогичен, да поеме отговорност, да направи първата стъпка за възобновяване на политическия разговор. Искаме да е опция на Румен Радев. Да може от ден първи да организира диалог с най-големите ни политически съперници, да ги предложения в кабинета си и да откри допирни точки. Имаме такива разновидности. Няколко разновидността са. Предстои в идващите дни да се обсъдят със структурите. Проф. Балтов ще е огромна загуба за българската медицина, в случай че стане вицепрезидент. Търсим човек, който по едно и също време да бъде избираем, и да може да реши политическата рецесия, а не да я задълбочи ", сподели Биков в студиото на " Нова телевизия ".

" Моето мнение е, че кандидатурата би трябвало да бъде записана с регистрацията на ГЕРБ-СДС. Много ясно би трябвало да застане нашата коалиция зад нашия претендент, а не на предприемчив комитет. Първата ни задача ще е да активизираме нашите твърди последователи ", разяснява още той.

Запитан за какво претендентът им да не е самият Бойко Борисов, Биков отговори: " Разбира се, този вид се разисква също на всички президентски избори. Самият той сега се занимава с партията. За нас кандидатурата му би била може би най-лесният вид да си активизираме последователите, само че казусът е, че след това ще би трябвало да си решаваме кой ще поеме партията. Смятам,че Борисов има още малко време да се занимава с партията. В последна сметка ще има и други президентски избори. А и може да изкара и още един мандат за министър-председател, както се споделя. Не сме подготвени за вид ГЕРБ без Борисов. Ние не мислим за правоприемник. Борисов е водач на ГЕРБ и няма други други възможности. Само в главата на Христо Иванов понякога се явяват някакви фикции ". 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР